Over ons

De tweede editie staat gepland: De Moestuinbeurs vindt plaats op 22, 23 en 24 maart 2024 van 10.00-17.00 bij Kasteel Groeneveld in Baarn!

Over De Moestuinbeurs

De Moestuinbeurs is een jaarlijks terugkerend evenement met inspiratie, informatie, producten en merken rondom moestuinieren. Bezoek ons diverse aanbod aan standhouders, shop producten (van zaden tot koken), kom naar een inspirerende lezing, krijg persoonlijk advies van moestuin-experts en geniet van heerlijk eten bij een van de foodtrucks. Zo ben jij na deze dagen vol belevenis helemaal voorbereid op het komende moestuinseizoen!

De Moestuinbeurs is er voor iedereen met een interesse in een zelfvoorzienende levensstijl, op welke manier dan ook. Leven uit de tuin staat centraal, maar denk ook aan actuele thema’s als het voedselbos en permacultuur. Of je nou een doorgewinterde moestuinierder bent, een sociale volkstuinder, of als je alleen een aardbeienplantje op je balkon hebt staan: De Moestuinbeurs is voor iedereen toegankelijk. 

En ons doel? Zorgen dat jij met nieuwe kennis en inspiratie vol vertrouwen, maar vooral vol plezier het moestuinseizoen in gaat! 🌱

Op naar editie twee

Moestuinieren is populairder dan ooit. En dat is niet zo gek. Want een moestuin is beter voor het milieu, je bespaart er geld mee, het is gezonder, het smaakt beter én het is leerzaam voor jong en oud. Kirsten en Dieke (oprichtsters van het event) vonden het daarom hoog tijd voor een ontmoetingsplek waar je van elkaar kunt leren.

Foto credits: Tess Korevaar

Team De Moestuinbeurs

De Moestuinbeurs is een onafhankelijk initiatief van Kirsten Bergkotte en Dieke Wissing. Neem contact met ons op over deelname als standhouder, deelname binnen het programma of andere leuke ideeën om samen te werken. We horen graag van je!

KIRSTEN BERGKOTTE (43)

Kirsten heeft ruime ervaring met het organiseren van grote events. In 2019 kreeg ze borstkanker en er volgde een lang traject van behandelingen. In deze tijd ontdekte ze de moestuin. Het verzorgen en tot leven laten komen van de planten bleek haar beste therapie. Mentaal, maar ook fysiek. Met De Moestuinbeurs brengt ze nu twee passies samen: evenementen organiseren en de moestuin!

DIEKE WISSING (30)

Dieke organiseerde 9 jaar geleden voor het eerst een event - mét Kirsten! Ze laat merken tot bloei komen en weet wel raad met de digitale wereld. Met onder andere haar plant-based dieet is ze een voorvechtster voor een gezonder, duurzamer en eerlijker voedselsysteem. Met De Moestuinbeurs gebruikt ze deze passie om een duurzamere levensstijl toegankelijker te maken voor iedereen.

Kom je ook naar De Moestuinbeurs 2024?

Koop dan nu je tickets online. We zien je daar!